Поредна тъжна вест за българския футбол и родната журналистика – от

...
Поредна тъжна вест за българския футбол и родната журналистика – от
Коментари Харесай

ЧЕРЕН ДЕН ЗА ФУТБОЛА НИ! Отиде си един от най-големите ни журналисти

Поредна тъжна новина за българския футбол и родната публицистика – от този свят си отиде огромният Атанас Станкушев! Наско беше едно от най-силните пера на българската спортна публицистика, човек с голямо сърце, изпълнено с обич към спорта, живота и Локомотив (София), написа „ Витоша нюз “.

Той е създател на емблематичните книги “Майстори и голмайстори ” и “Върхът е единствено за един ”, както и на биографията на именития футболист и треньор доктор Стефан Божков.

Написал е стотици публикации за най-популярната игра, останали като пример в специалността. Взел е изявленията от всички най-хубави футболисти на България, беше и непосредствен другар на доста от тях.

Наско беше учител за десетки публицисти, оставили също следа по-късно. Беше и пресаташе на обичания си Локомотив (София).

Синът му Тодор Станкушев написа следното във „ Facebook “:

„ Днес моят благ татко написа последната страница от своята книга. Тя е откровена, почтена и цялостна със споделена обич.

Но за разлика от теб, тате, аз няма да я анотирам. Ще я прелиствам, до момента в който узрея да я допиша и прочета на внуците ти…

Ще посветя живота си на това да те накарам да се гордееш с момчето, което си възпитал и отгледал. Благодаря ти, че те има, тати, ти постоянно ще си моят воин!
Тодико и MAMA те прегръщат и целуват “. 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР